- Heeft mijn kind recht op schadevergoeding?
Kinderen tot 14 jaar zijn nog zo jong dat zij risico’s niet goed kunnen inschatten. Wanneer een kind dat nog geen 14 jaar is bij een ongeval letselschade oploopt, kan volledige schadevergoeding worden geclaimd.
- Ik heb huishoudelijke hulp nodig. Is dat letselschade?
Als u door het opgelopen letsel niet in staat bent uw huishouden te doen, dan kunt u de kosten claimen die u moet betalen voor de huishoudelijke hulp die u nodig heeft. Ook bij mantelzorg binnen het gezin kan schadevergoeding worden geclaimd.
- Hoe kan ik mijn letselschade verhalen?
Om schadevergoeding te kunnen claimen moet er een aansprakelijke partij zijn of moet schadevergoeding via een (schadeverzekering) geclaimd kunnen worden. Onze letselschadespecialisten kijken samen met u wat mogelijk is.
- Wanneer kan ik iemand aansprakelijk stellen?
Een persoon of een bedrijf/organisatie kan aansprakelijk gesteld worden wanneer er sprake is van onrechtmatig handelen. Hiervan is bijvoorbeeld sprake wanneer iemand iets doet wat niet mag, of iets niet doet wat wel gedaan had moeten worden.
- Welke informatie is nodig om iemand aansprakelijk te stellen?
Na een verkeersongeval is het belangrijk dat in ieder geval een aanrijdingsformulier wordt ingevuld met de tegenpartij. Maak hierbij gebruik van onze instructies . Maak foto’s waarop de situatie goed te zien is (overzichtsfoto’s) en verzamel gegevens van eventuele getuigen.
- Wat kost rechtsbijstand bij letselschade?
Hulp na Ongeval biedt slachtoffers gratis rechtshulp bij letselschade. In de Wet is bepaald dat de aansprakelijke partij de kosten van rechtsbijstand moet vergoeden. Zo kunnen wij onze kosten claimen en slachtoffers helpen.
- Heb ik recht op schadevergoeding?
Neem contact op met onze klantenservice en maak vrijblijvend een afspraak om uw zaak te bespreken. Onze letselschadespecialisten beoordelen dan of u schadevergoeding kunt claimen.
- Kan letselschade verjaren?
Ja, een letselschade claim kan verjaren. De hoofdregel is dat een claim binnen 5 jaar na het ongeval moet zijn ingediend om aanspraak te kunnen maken op schadevergoeding van letselschade. Hierop zijn wat uitzonderingen.
- Kan ik studievertraging claimen na een ongeval?
Volgt u een opleiding en kunt u deze als gevolg van het opgelopen letsel of de revalidatie niet voortzetten? Studievertraging is een vorm van letselschade die geclaimd kan worden.
- Moet ik gezondheidsklachten altijd melden na een ongeval?
Om aanspraak te kunnen maken op schadevergoeding moet bewezen zijn dat u letsel heeft opgelopen. Heeft u pijnklachten na een ongeval? Meld dit dan op het schadeformulier en neem contact op met uw huisarts om te bespreken wat u het beste kunt doen. Via onze klantenservice kunt u hulp krijgen bij het doen van de schademelding.
- Hoeveel voorschot wordt betaald bij letselschade?
Bij letselschade kunt u een voorschot krijgen. Een voorschot is een bedrag dat geclaimd kan worden als het de verwachting is dat u vanwege het opgelopen letsel met allerlei kosten te maken zal krijgen.
- Hoeveel smartengeld kan ik claimen?
De hoogte van smartengeld bij letselschade is afhankelijk van veel factoren. De ernst van het letsel bijvoorbeeld. Is er sprake van een goed herstel of zijn de klachten blijvend? Voor een goed advies over uw situatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
- Kunt u beoordelen of ik een goed letselschade voorstel van de verzekeraar heb gekregen?
Ja, u kunt bij ons terecht voor een second opinion. Heeft u contact met een verzekeraar over vergoeding van uw letselschade? Via onze klantenservice kunt u vrijblijvend een afspraak maken om te toetsen of de aangeboden schadevergoeding goed is.
- Kan ik mijn werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade na een bedrijfsongeval?
Als u gewond bent geraakt tijdens de uitvoering van uw werk is het belangrijk dat goed wordt vastgelegd wat er is gebeurd. Wat ging er fout en waarom? Als het werk niet voldoende veilig kon worden uitgevoerd, kan vaak schadevergoeding via de verzekering van het bedrijf worden verkregen.